Redundant core-netwerk

Core-netwerk

BIT heeft een core-netwerk tussen zes locaties. Tussen vier van deze locaties loopt een glasvezelring, te weten tussen BIT-1 (Ede), BIT-2 (Ede), Interxion Science Park (voorheen SARA) (Amsterdam) en Equinix AM7 (Amsterdam). Daarnaast is BIT aanwezig in Frankfurt. Op de twee Amsterdamse en de locatie in Frankfurt huurt BIT rackspace. BIT-1 en BIT-2 zijn eigendom van BIT.

Redundant ontworpen

De glasvezelpaden van BIT-1 naar Equinix AM7 en BIT-2 naar Interxion Science Park zijn bij verschillende leveranciers ingekocht via langlopende contracten, waarvoor een scherpe SLA geldt. Deze twee glasvezelpaden zijn over het gehele traject fysiek gescheiden, zodat bij graafwerkzaamheden of andere problemen nooit beide paden in een keer onderbroken kunnen worden. De glasvezel naar Frankfurt loopt niet over Amsterdam, zodat storingen in Amsterdam geen invloed hebben op onze en uw internetconnectiviteit.

BIT maakt gebruik van DWDM-techniek om licht van verschillende golflengtes over dezelfde fibers te sturen. Deze techniek maakt het mogelijk om de capaciteit van de verbinding te laten groeien als de behoefte groeit. Om het uitvallen van een van de glasvezelverbindingen op te vangen, maakt BIT gebruik een protocol dat uitval van een verbinding detecteert en overschakelt naar een ander pad. Deze overschakeling gebeurt zo snel dat verbindingen hier geen hinder van ondervinden. De routers zijn zo ingericht dat bij het uitvallen van een van de routers het verkeer via de andere router gerouteerd worden.

Vraag een offerte aan



Connectiviteit BIT

Peering en transit: afspraken voor maximale beschikbaarheid

Een verbinding tussen het BIT-netwerk en het netwerk van een andere ISP kan op twee manieren tot stand komen. Met ISP's in onze nabije omgeving kunnen we direct verkeer uitwisselen, zonder tussenkomst van een derde partij. We spreken dan van peering. Een dergelijke uitwisseling vindt plaats in Internet Exchanges (IX). We hanteren een 'open peering policy': we peeren op deze Internet Exchanges met elke partij die zich aanbiedt.

Voor verbindingen met de netwerken van verder weg gelegen ISP's maken we gebruik van transitpartners: partijen die ons verbinden met netwerken die niet op dezelfde internet exchanges als BIT aanwezig zijn. We selecteren onze transitpartners op de kwaliteit en de reikwijdte van hun netwerk. Voor elke verbinding hebben we minimaal twee transitpartners, terwijl er binnen het netwerk van elke transitpartner meerdere routes naar dezelfde verbinding zijn. Als er dus, om wat voor reden ook, een route of een transitpartner uitvalt, hebben we altijd een alternatief.

Het IP-netwerk van BIT is via meerdere IP-transitleveranciers aan het internet verbonden. Ieder van deze transitverbindingen is op een verschillende locatie aan ons netwerk gekoppeld. Daarnaast is BIT aangesloten op een aantal Internet Exchanges: AMS-IX (de Amsterdam Internet Exchange, op twee verschillende geografische locaties), NL-ix (the Neutral Internet Exchange, ook op twee verschillende geografische locaties) en DE-CIX (Frankfurt, de Duitse Internet Exchange). Op het IP-netwerk van BIT wordt IPv6 ondersteund.

Wilt u meer weten over ons netwerk?

Of wilt u een vrijblijvende rondleiding door onze datacenters? Neem dan contact met ons op via sales@bit.nl of 0318 648 688.