ECOFED wint ICT Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024

ECOFED wint ICT Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024

17-10-2024 13:12:16

Prijs ontvangen v2.jpg

Samen met onze partners hebben wij op 16 oktober de ICT Innovatieprijs Regio Foodvalley 2024 gewonnen voor het ECOFED-project. Dit project richt zich op de ontwikkeling van een open cloud-ecosysteem waarmee organisaties eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende cloudoplossingen, zonder afhankelijk te zijn van één leverancier. Deze flexibiliteit is essentieel voor bedrijven die hun digitale infrastructuur willen optimaliseren en toekomstbestendig willen maken.

Bij BIT staat samenwerking centraal in dit project. "De manier waarop we met vijf bedrijven in dit project samenwerken en belangen weten te overstijgen, vormt de basis voor onze innovatieve oplossing".

Wat is ECOFED?

ECOFED is een open cloud-ecosysteem dat bedrijven in staat stelt om eenvoudig te wisselen tussen verschillende cloudproviders. Door de open structuur van dit ecosysteem zijn bedrijven niet langer gebonden aan één leverancier, wat zorgt voor meer flexibiliteit en keuzevrijheid. Dit maakt het voor organisaties gemakkelijker om hun cloudstrategie af te stemmen op hun veranderende behoeften, zonder beperkingen of afhankelijkheden.

Digitale soevereiniteit

Een van de kernprincipes van het ECOFED-project is het bevorderen van digitale soevereiniteit. ECOFED zorgt ervoor dat Europese organisaties zelf de controle behouden over hun data en infrastructuur. Dit draagt niet alleen bij aan meer autonomie, maar ook aan een verbeterde digitale infrastructuur in Europa. Het open cloud-ecosysteem biedt bedrijven de mogelijkheid om hun data en processen binnen Europa te houden, wat van belang is in een tijd waarin digitale veiligheid en privacy steeds belangrijker worden.

Met ECOFED werken we samen aan de toekomst van een open, federated cloudinfrastructuur in Europa, met digitale soevereiniteit als een van de belangrijkste principes.