Packetloss naar deel netwerk

Packetloss naar deel netwerk

14-12-2015 11:23:19 - 15-12-2015 01:00:00
Status: opgelost

Naar een deel van het netwerk van BIT treedt packetloss op. De oorzaak voor dit probleem is in onderzoek bij onze netwerk engineers. Volg de incidentmelding op onze website voor updates inzake dit incident.
Update geplaatst om 12.10
Het probleem lijkt beperkt tot een enkele blade op een enkele switch. Deze blade zal rond 12.15 uur een reboot krijgen, verwachte downtime daardoor is 2 minuten. Mocht de reboot het probleem niet oplossen zal deze blade vervangen worden en is de verwachte downtime 15 minuten.
Update geplaatst om 12.55
Helaas heeft de reboot en daarna het vervangen van de blade het probleem niet opgelost. Komende nacht zal om 00.00 uur de volledige switch een reboot krijgen. Hierdoor zullen alle poorten op switch rbfs1.bit-2b gedurende 15 minuten niet beschikbaar zijn. U kunt op uw factuur zien of u een poort op deze switch afneemt. Voor klanten met redundante uplinks zullen BIT-engineers er zorg voor dragen dat de redundante poort op een andere switch prioriteit krijgt boven de poort op de te rebooten switch.
Update geplaatst om 16.10
Omdat het probleem met packetloss zich heeft uitgebreid naar een andere switch, zullen komende nacht beide switches een reboot krijgen. Zie de onderhoudsaankondiging voor details.
Update geplaatst om 00.10
De verstoring is verholpen door twee blades in de switch rbfs1.bit-2c te herstarten. Alle netwerk componenten zijn weer volledig redundant en er is geen packetloss meer bemerkt.