Netwerk onderhoud

Netwerk onderhoud

25-05-2016 00:00:00 - 25-05-2016 06:00:00

Op woensdag 25 mei tussen 0.00 en 6.00 uur zal BIT onderhoud aan het netwerk uitvoeren. Tijdens dit onderhoudsvenster zullen wij een aantal handelingen verrichten:

Naar aanleiding van de netwerkstoring op 7 maart en 17 mei [1], waarbij een koper blade in de core switch in BIT-2A mogelijk een rol heeft gespeeld, wordt deze uit voorzorg vervangen. Voorafgaand aan het vervangen van de switch blade zullen wij gecontroleerd verkeer omleiden via paden buiten deze switch om, zodat voor internetverbindingen geen overlast verwacht wordt. Tijdens het vervangen zullen klanten met een vlan tussen BIT-2 en SARA of Telecity 2 minimaal één, maar mogelijk meerdere malen een onderbreking van enkele minuten ervaren.

Er wordt een aantal aanpassingen doorgevoerd aan de configuraties van core routers in BIT-1 en BIT-2A en aan de routers in Frankfurt en Londen. Het pad tussen de core routers in BIT-1 en BIT-2A, wat via de core switches loopt, wordt vervangen door een directe verbinding. Tevens worden er wat optimalisaties in routering doorgevoerd. We verwachten geen onderbrekingen als gevolg van deze aanpassingen.

Daarnaast zal een blade in een access switch in BIT-2B worden vervangen, waarmee capaciteit wordt vergroot. Klanten met een verbinding op deze blade zullen worden overgezet op een andere blade en zijn hierover reeds individueel geïnformeerd. Onderbrekingen van andere verbindingen worden niet verwacht, maar het risico hierop is gedurende het onderhoud wel aanwezig.

Mocht u vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van dit onderhoud, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Customer Care via +31 (0)318 648 688 of via support@bit.nl.

[1] https://www.bit.nl/news/901/93/Netwerkstoring
[2] https://www.bit.nl/news/904/88/incident-rapport-netwerk-17-mei-2016

 


Update geplaatst op 25-05-2016, 1.20 uur
Er zijn configuratie-aanpassingen gemaakt waardoor de split-brain situatie die ontstond tijdens de storing op 17 mei zich niet meer kan herhalen. Het beschikbaar zijn van meer dan één pad tussen de twee core routers is gecontroleerd en getest.

Het in gebruik nemen van het directe pad tussen de twee core routers is helaas niet gelukt door problemen die waarschijnlijk aan de bekabeling en/of de optics lagen. Deze problemen konden helaas niet direct verholpen worden. Deze aanpassing zal daarom in een volgend onderhoud uitgevoerd worden, waarvoor een nieuwe aankondiging zal volgen.

Het vervangen van de module van de core switch is succesvol uitgevoerd. Helaas was in de onderhoudsaankondiging niet vermeld dat de dienst Pinnen-over-IP hier ook over aangesloten is en deze dus ook onderbroken zou worden. Onze excuses voor dit ongemak.

Op dit moment wordt gewerkt aan het verhuizen van een aantal aansluitingen van klanten op de colocatieswitch in BIT-2B. Wij verwachten dat deze verhuizingen voor 2.00u afgerond zullen zijn. Daaropvolgend zal een blade vervangen worden in deze switch.

 


Update geplaatst op 25-05-2016, 2.35 uur
Alle klant verbindingen op blade 7 zijn verhuisd naar blade 8. Blade 7 is vervangen. We zijn nu aan het einde van ons onderhoud. Er worden geen onderbrekingen meer verwacht.